Okulumuzun Tarihçesi

26.08.2023 180

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1951-1952 Eğitim-Öğretim yılında halen Levent Sümbül sokaktaki Köy Çocuklarını Yetiştirme ve Yükseltme Derneği olarak kullanılan binada toplam 128 öğrenci ile eğitim -öğretime başlamıştır. Levent ilkokulu adını Levent semtinden almıştır. Levent, Osmanlı Devletinde deniz askeri anlamına gelmektedir.

24 Eylül 1962 tarihinde Levent İlkokulu, halen okulumuzun bulunduğu Sümbül Sokak No:16 adresindeki tek katlı prefabrik binasına taşınarak eğitim - öğretimi sürdürmüştür.

14 Eylül 1972 tarihinde okulumuz bünyesinde Kültür Bakanlığına bağlı Levent Çocuk Kütüphanesi açılmıştır. Kütüphane 1998 yılında hayırsever Fatma BANAT tarafından yenilenip Kültür Bakanlığı Levent Fatma Banat Çocuk Kütüphanesi adı altında faaliyetini sürdürmektedir.

14 Eylül 1981 tarihinde okul bahçesinde iki katlı 5 derslikli ilave bir bina daha yapılmıştır. Bu bina halen Yıldız Erten Anaokulu olarak kullanılmaktadır. 21 Eylül 1984 tarihinde okulumuz bahçesinde bulunan Şehit Kubilay İlkokulu ile okulumuz Levent İlkokulu adı altında birleştirildi.

1962 yılında yapılan prefabrik Levent İlkokulu yıkılarak yerine Banat Plastik ve Fırça Sanayi kurucusu Lütfi BANAT tarafından 15 derslikli modern ve çağdaş bir okul binası yaptırılmıştır.